Postarajte sa o svoju vlastnú radosť... Keď sa staráte o svoju radosť a robíte to, čo vás robí šťastnými, je potešením byť s vami a stávate sa žiarivým vzorom pre každé dieťa a každého dospelého vo vašom živote. Keď si veselý, nemusíš ani pomyslieť na to, že dávaš, lebo vtedy z teba radosť prirodzene VYTEKÁ...♡ ~Ako môžeš očakávať, že sa niekomu bude páčiť tvoja spoločnosť, keď si to neužiješ ty sám? ~Správaš sa k sebe tak, ako by si chcel, aby sa ostatní správali k tebe? ...správajte sa k sebe s láskou a rešpektom, vysielajte ten 'signál'...a váš život bude naplnený ľuďmi, ktorí vás milujú a rešpektujú. Zmeňte spôsob myslenia...premýšľajte o všetkých veciach, ktoré z vás robia krásneho človeka. Pritiahnete to, na čo myslíte! Mnoho ľudí sa obetuje pre druhých a myslia si, že sú kvôli tomu dobrí ľudia. Omyl! Myšlienka na obetu môže vychádzať len z myšlienky absolútneho nedostatku, pretože obetovaním vlastne hovoríte: „Nie je dosť pre každého, ale ja sa vzdám svojho podielu.“ Tie...
Kaktus... ⁉️ ali... "Indijska figa" je izjemno zdrava, saj vsebuje protivirusne, protivnetne in antikoagulantne lastnosti. Bogata je z vlakninami, antioksidanti in linolensko kislino, vsebuje pa tudi minerale, kot so kalcij, kalij, magnezij in fosfor. Vsebuje prehranske vlaknine, ki spodbujajo delo črevesnih mišic in s tem izboljšujejo prebavo. ♡Indijski figov sok ima močan antioksidativni učinek na telo, predvsem zaradi pigmentov betanina in indiksantina, poudarjajo mehiški znanstveniki v prispevku, objavljenem leta 2013 v reviji Nutrients. ♡Nekatere preliminarne raziskave kažejo, da lahko uživanje indijskih fig zniža raven sladkorja v krvi pri sladkorni bolezni tipa 2, protivnetne lastnosti plodov tega kaktusa pa lahko ugodno vplivajo na lajšanje 'mačka'. ♡Semena indijskih fig se uporabljajo za izdelavo dragega olja, ki se uporablja v kozmetične namene. (več na spodnji povezavi) 🥛=🍌 + meta 🌱+... 🌵 Kaktus... ⁉️ ili... "Indijska smokva" iznimno je zdra...
Jedna žličica dnevno je dovoljna za preventivu... Hm... Kako da iskoristimo aroniju u zimskom periodu? Osim što ju možemo preraditi u sok, džem, čaj, vino...ili bobice naprosto zamrznuti u škrinji, sa njom se zimi možemo zasladiti i na način da bobice aronije 'obogatimo' s medom... Bobice aronije očistimo, operemo, posušimo ih kuhinjskom krpom i rasprostremo ih da se posuše. Na dno staklenke stavljamo med, pa aroniju...i tako skoro do vrha. Zadnji sloj treba biti med. Kad je staklenka skoro puna, promješajte drvenom kuhačom bobice i med. Tako će bobice aronije biti oblivene medom sa svih strana. Staklenke zatvorimo poklopcem i stavimo ih negdje u tamni prostor. Treba je pričekati mjesec dana, da aronija "upije" med, te da "prijeđe" u slatki zalogaj koji čuva vaše zdravlje. Zreli plodovi aronije sadrže velike količine bifenola, tanina, katehina, flavonida, antocijanina, folnu kiselinu, vitamine A, C, B2, B6, B9, E i veoma rijedak vitamin P, kao i betakarot...
Komentarji
Objavite komentar