Jedna žličica dnevno je dovoljna za preventivu...

 

Jedna žličica dnevno je dovoljna za preventivu...










Hm...

Kako da iskoristimo aroniju u zimskom periodu? 

Osim što ju možemo preraditi u sok, džem, čaj, vino...ili bobice naprosto zamrznuti u škrinji, sa njom se zimi možemo zasladiti i na način da bobice aronije 'obogatimo' s medom... Bobice aronije očistimo, operemo, posušimo ih kuhinjskom krpom i rasprostremo ih da se posuše.

Na dno staklenke stavljamo med, pa aroniju...i tako skoro do vrha. Zadnji sloj treba biti med.

Kad je staklenka skoro puna, promješajte drvenom kuhačom bobice i med. Tako će bobice aronije biti oblivene medom sa svih strana. Staklenke zatvorimo poklopcem i stavimo ih negdje u tamni prostor.

Treba je pričekati mjesec dana, da aronija "upije" med, te da "prijeđe" u slatki zalogaj koji čuva vaše zdravlje.


Zreli plodovi aronije sadrže velike količine bifenola, tanina, katehina, flavonida, antocijanina, folnu kiselinu, vitamine A, C, B2, B6, B9, E i veoma rijedak vitamin P, kao i betakaroten, kalij, kalcij, željezo, mangan, molibden gdje glavnu ulogu ima antocijanin. Sibirska aronija je najjači dosad poznatim ANTIOKSIDANTOM.


Ljekovita svojstva aronije;

antikancerogeno djelovanje, antioksidant, poboljšava cirkulaciju, smanjuje visok krvni tlak, uravnava holesterol, liječi infekcije, jača imunitet, čisti krv, liječi upalu sluznice crijeva, višestruko skraćuje vrijeme zarastanja rana i vrši njihovu dezinfekciju što je osobito važno u postoperativnom periodu...


#Sena.co 

#Sena.ustvarja


📒💛

"Vjerodostojnost zapisanih riječi i uputa prečesto je skrivena u stopama potpunog neznanca koji ih dariva ... koji je sebi uspio omogućiti dar osobne dobrobiti i blagostanja."


#Riznicainspirativnihporukaimotivacijskihmisli

#Ucipelicamaodporculana

#Kulturasrcanajviševrijedi

#Sena plus

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kaktus 💗⁉️ ..."indijska smokva" / "indijska figa"

Postarajte sa o svoju vlastnú radosť...

Naše svakodnevno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo je zapravo rezultat naših misli, navika i našeg pogleda na život.